Kirjallisuutta, ruokaa, tiedettä ja uusia oivalluksia

Vettä sataa, ruskan värit täyttävät puut ja jalkakäytävät ovat täynnä niljaisia lehtiä. Nämä jokavuotiset merkit vuodenajan vaihtumisesta tulevat väistämättä. Yhtä varma syksyn merkki on myös Turun Kirjamessut, jotka pidetään taas tulevana viikonloppuna 2. – 4.10. Turun Messu- ja Kongressikeskuksessa Artukaisissa.

muusakirjamessuKirjamessuilla on iso määrä näytteilleasettajia ja ostettavaa joka lähtöön. Sen vastapainoksi on liuta kiinnostavia puheenvuoroja, haastatteluja ja eri tahojen järjestämiä seminaareja. Tärppinä vinkattakoon ainakin Turun yliopiston kotimaisen kirjallisuuden opiskelijoiden ainejärjestö Muusa ry:n seminaari ”Auta minua luomaan! – Seminaari kirjailijan ja kustannustoimittajan välisestä suhteesta” lauantaina klo 12.10 Jukolassa (kokoustila 3). Mukana keskustelemassa ovat kirjailija Tommi Kinnunen, runoilija Veera Antsalo ja kustannustoimittajat Niina Miettinen ja Mikko Rouhiainen. Luvassa varmasti mielenkiintoista keskustelua ja kiinnostavia oivalluksia!

Jos haluaa tutustua syksyn uutuuskirjoihin, esimerkiksi sunnuntaina esiteltävät Rauno Lahtisen Turun puretut talot 4 (Tieto B-halli klo 13.30) sekä Petri Aallon Turku vanhoissa postikorteissa (Onerva 2. kerros klo 13.40) kuulostavat tutustumisen arvoisilta. Jotta kotiin ei tarvitse lähteä tyhjin käsin, mainio turkulainen kirjallisuuslehti Lumooja vinkkasi, että messuviikonloppuna on mahdollisuus tilata lehti etuhintaan. Siitä riittää lukemista moneksi syysillaksi. Heidät löytää messukojultaan A1b:stä.

Sunnuntaina keskustellaan elävästä kulttuuriperinnöstä Suomessa (Kuisti B-halli ko 11.20). Keskustelijoina uskontotieteilijä, kirjailija Jaana Kouri ja tutkija Sigga-Marja Magga, moderaattorina toimii kulttuuriperinnön dosentti Katriina Siivonen. Länsi-Suomen kansanrunoudesta kertoo puolestaan Marjut Paulaharju (Kuisti B-halli klo 12.10). Kiinnostavilta kuulostavat myös Kalevala 180 – ja Kanteletar 175 -vuotisjuhlavuosien keskustelut ja runolaulut.

Jotta messuiluhuuma ei rajoittuisi pelkästään kaikkeen mahdolliseen kirjallisuutta vähänkään liippaavaan, pidetään samalla Ruoka- ja viinimessut sekä Tiedemessut.

Kiinnostaako Kirjamessut ja jos, mitä sinä olet menossa katsomaan?

Kuva: Eino Nurmisto/ Muusa ry

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: