Pako tropiikkiin – Ruissalon kasvitieteellinen puutarha

IMG_20160105_140737

Tällä viikolla kunnon pakkaskelit ovat saapuneet Turkuun. Vaikka mittarin lukemat ovat pysyneet kahdenkymmen pakkasasteen lämpimämmällä puolella, kaipasin pientä hetkeä ilman ylimääräisiä villavaatekerroksia. Äkkilähtö etelään?

Onneksi Turussa on huomattavasti halvempi vaihtoehto: Ruissalon kasvitieteellinen puutarha. Täydellinen varaparatiisi talven keskellä, jossa samalla kerralla pääsee nauttimaan niin aavikon, tropiikin kuin välimerenkin ilmastosta. Eikä tietenkään pidä unohtaa paikan eläimistöä: häkissä sirkuttavia undulaatteja ja yksinäistä, itseäni enemmän vuosia elänyttä, kilpikonnaa, vapaana lentäviä kakaduja ja jättimäisissä mitoissa polskivia karppeja. Tällä kerralla paikalta löytyi jopa muutama joulupukilta karannut tonttu, aavikolle eksyneitä talitinttejä ja lentolisko!

Vehreä kiertely kasvihuoneissa rentoutti. Greippipuun oksat notkuivat hedelmiä ja kameliat, joulutähdet ja -ruusut sekä monet muut kukat toivat värejä vihreyden keskelle. Pään päälle levittyvät lehvistöt, ylimääräinen lämpö ja valo, kauniisti kukkivat kukat ja lintujen äänet palauttivat uskon kesän saapumiseen, sitten joskus. Paluu pakkaseenkaan bussipysäkille ei tuntunut niin ankealta kun mieli oli virkistynyt. Tropiikin muisto mielessä jaksoin ihailla kun laskeva aurinko värjäsi pellot punaisiksi ja meren jäätymisen saattoi nähdä. Palanneilla voimilla jaksaa nyt viettää loppiaisen ja vähitellen siivota viimeisetkin joulut nurkista odottamaan ensi vuotta.

Ruissalon kasvitieteellinen puutarha sijaitsee  (yllättäen) Ruissalossa. Paikalle pääsee helposti niin bussilla (nro 8), kävellen, omalla autolla kuin polkupyörällä. Sisätiloihin on pääsymaksu mutta ulkopuutarhat ovat ilmaisia ja kesäisin niihinkin kannattaa ehdottomasti tutustua. Käveltävää ja ihailtavaa riittää varmasti!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: