Ilon ja värin pilkahduksia Jenni Vakkilaisen näyttelyssä

Jenni Vakkilaisen maalauksia Makasiini Contemporary -galleriassa Turussa
Cozy Little Iceberg, Sky Dance, Gone Fishing (2017)

Kun taivaalta sataa vettä, räntää ja rakeita peräkkäin ja maa on joulukuisen musta, on huumorintajua piristystä haettava sään sijaan jostain muualta. Piipahdus Turun tuomiokirkon kupeessa komeilevan keltaisen kivitalon suojiin saa mielen ja varpaat lämpöisiksi.

1800-luvun alussa muun muassa maaherran hevostalliksi ja vaunuvajaksi rakennetussa talossa ei enää hännällisiä asusta saatika nelipyöräisiä näy. Nyt täällä saa nauttia taiteesta sekä syödä hyvin. Taidegalleria Makasiini Contemporary avattiin reilu vuosi sitten tähän Charles Bassin suunnitteleman rakennuksen siipeen. Vieressä on ravintola Roster Turku.

Makasiini Contemporary -galleria ulkoa päin Maaherran makasiinissa Turussa

Jenni Vakkilaisen maalauksia Makasiini Contemporary -galleriassa Turussa
Jelly Go Round (2017)

Tällä hetkellä galleriassa on esillä kaksi näyttelyä. Helsinkiläisen Jenni Vakkilaisen Daydreaming-näyttelyn isot, näyttävät öljyvärityöt saavat heti hymyn huulille. Ensi katsomalta abstrakteilta vaikuttavat teokset paljastavat kärsivälliselle katsojalle koko ajan jotain uutta. Tuossahan joku katsoo minua takaisin, tuossa toisessa taulussa on aivan kuin herkullisen näköinen mansikkaesiintymä. Vai onko se sittenkin vedenalainen maailma..Katson teoksia kuin 3D-kuvaa. Hiljalleen ne alkavat avautua.

Parhaimmillaan 180 x 180 cm kokoiset työt ällistyttävät kaikessa värikirjossaan ja yksityiskohdissaan. Huomaan kerta toisensa jälkeen meneväni katsomaan kehystämättömiä teoksia myös sivulta. Sieltä katsottuna teosten maalikerrokset erottuvat paremmin. Maalikerroksen paksuudella leikitteleminen ja kerroksellisuus tuovat teoksiin runsautta, syvyyttä ja salaperäisyyttä.

Jenni Vakkilaisen maalauksia Makasiini Contemporary -galleriassa Turussa
Aquatic Life ja Cozy Little Iceberg (2017)

Ei riitä, että itse teokset ovat syötävän söpöjä. Myös niiden nimet, muun muassa Cozy Little Iceberg, Gone Fishing, Day Off ja Jelly Go Round jatkavat linjaa. Näyttelyn teemana ovatkin haaveet, unelmat, paikat ja hetket. Juuri sopivaa eskapismia harmaaseen päivään!

Kaksi teoksista nousi suosikeikseni. Monella tavalla vakavan jäävuori-aiheen toteuttaminen pinkki-oranssi-valkea-viininpunaisena ilotteluna Cozy Little Iceberg -teoksessa on hauskan ristiriitaista. Tämä jäävuori ei ole uhka, vaan kotoisan pieni ja söpö. Jelly Go Roundin hurmaavan värikylläistä ja mystistä maailmaa voisin tuijottaa lähes loputtomiin.

Katja Tukiaisen maalauksia Makasiini Contemporary -galleriassa Turussa
Katja Tukiainen: Keep Calm be a GIRL

Gallerian sivuhuoneessa löydän itseni Katja Tukiaisen kahden öljyvärityön ääreltä. Mikä voisikaan sopia paremmin Vakkilaisen näyttelyn yhteyteen kuin Tukiaisen pinkki ja iloisen purskahteleva tyttöenergia!

Jos haluatte väriterapiaa, tiedätte minne mennä.

Jenni Vakkilaisen näyttely 7. tammikuuta 2018 saakka.  Ylätasanteella on esillä Liisa Pesosen näyttely. Makasiini Contemporary, Tuomiokirkonkatu 6, Turku.

Advertisement

2 vastausta artikkeliin “Ilon ja värin pilkahduksia Jenni Vakkilaisen näyttelyssä”

  1. Harmi, etten itse vieläkään ole ehtinyt käydä katsomassa tätä näyttelyä. Heti alkuvuodesta on kyllä mentävä! Jenni Vakkilaisen työt on niin upeita – niissä on niin paljon katsottavaa!

    Tykkää

    1. Totta puhut, niitä voisi tuijottaa pitkään! Yksityiskohtien runsaus niin aiheiden kuin tekniikan osalta on kyllä mykistävää ja tekee Vakkilaisen teoksista niin upeita. Puhumattakaan niiden herkullisesta värimaailmasta 🙂 Toivottavasti olet ehtinyt jo käydä! Sunnuntaihin asti ehtii.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: