Markkinahumua ja kaupunkikulttuuria

Vaikka moni onkin liimautunut tänä viikonloppuna ruudun ääreen, tarjoaa Turku paljon tekemistä. Tänään on nautittu upeasta säästä ja esimerkiksi Pohjolan Pihat – ja Raunistulan pihakirppis ja kasvienvaihtopäivä -tapahtumista. Niissä pääsi tekemään löytöjä asukkaiden myyntipöydiltä ja samalla ihastella upeaa puutaloarkkitehtuuria. Myynnissä näytti olevan niin vaatteita, leluja, lehtiä, levyjä sun muuta. Olipa tänään myös supersuosittu ja ilmeisesti pian jollain tapaa muuttuva Ravintolapäivä.

Jos kukkaron pohjalla häämöttää vielä pari kolikkoa ja kirppistely kiinnostaa, on siihen vielä huomenna mahdollisuus. Myöskin kauniista puutaloistaan tutussa Portsan kaupunginosassa on Portsan katumarkkinat klo 11 – 15. Myyntipöydät ovat Heikkilän- ja Korkeavuodenkadun välisellä osuudella Puutarhakadulla. Facebook-tapahtuma. Port Arthur, Puutarhakatu.

Huomenna pääsee myös mukaan jokavuotiseen Jokisataman avajaiset -tapahtumaan, jossa sunnuntai on lasten päivä. Klo 11 – 14 Forum Marinumin piha-alueella on Laivakoira Axelin puuhapäivä. Luvassa on niin lavaohjelmaa (mm. suosittu Mimi ja Kuku ja ja Samba Cariocan lapset ja nuoret), perheopastuksia Forum Marinumin uusittuun päänäyttelyyn (vaatii pääsylipun) sekä monenmoista esittelypistettä. Sunnuntain ohjelma jatkuu kaiken kaikkinensa iltaan saakka. Linnankatu 72.

Vuotuiseksi voisi sanoa myös kirjallisuustapahtuma-pienfestivaali Kirja irti! :ä, joka pidetään jälleen sunnuntaina Vanhan Suurtorin sisäpihalla. Jo kuudetta kertaa järjestetyn tapahtuman tämän vuoden teema on kolmas tila. Klo 12 – 18 tarjolla on muun muassa runomuotokuvia, paneelikeskustelua, kirjalöytöjä, mielenkiintoisia työpajoja sekä ääneen luettua kirjallisuutta. Jos nälkä tai jano yllättää, myy Kirjakahvila vegaanista mahantäytettä. Sunnuntain ohjelman näet täältä. Vanha Suurtori.

Ensimmäistä kertaa järjestettävä videotaidefestivaali Video Art Festival Turku (VAFT) jatkuu vielä huomenna. Pääasiassa Vanhan Suurtorin huikean hienoilla makasiineilla järjestettävän festarin sunnuntaissa pääsee klo 11-19 tutustumaan näyttelyyn. Kolmesti päivässä esitetään videoteoksia. Klo 14-16 on myös maksuton retrovisuaalityöpaja. Sunnuntain ohjelmat näet täältä. Luostarin välikatu.

Ps. Vielä huomiseen jatkuu valtakunnallinen Museoviikko. Vaikka Varsinais-Suomen osuus taisi tänä vuonna jäädä vain Perniön museoon, näytti sunnuntaina olevan vielä ohjelmaa Etelä-Pohjanmaalta Uudellemaalle. Ohjelman näet täältä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.