Menneen ajan charmia Procidalla

Hotelli Savoia Procidalla, Italiassa. Kuva: Arjen pilkahduksia blogi, käyttö ilman lupaa kielletty

Pieni Procidan saari Italiassa on vehreä Napolinlahden helmi. Saaren pittoreskit talot, kapeat kadut ja kauniit maisemat ovat tuttuja esimerkiksi elokuvasta Il Postino – Posteljooni. Saaresta voit lukea tarkemmin täältä.

Monet käyvät saarella vain päiväretkellä Napolista. Laivahteydet ovat hyvät, ja päivän aikana saa varmaankin oivan pienen makupalan saaresta. Toden teolla saaren kanssa pääsee tutuksi, kun viimeisetkin laivat ovat irtautuneet Marina Granden satamasta ja Välimeren sininen ilta laskeutuu saaren ylle. Täällä ja täältä ei ole kiire mihinkään.

Jos on mahdollisuus jäädä saarelle yöksi, yksi hyvä majoitusvaihtoehto löytyy saaren keskiosasta Centanesta. Saaren ensimmäiseksi hotelliksi itseään tituuleerava Hotel Savoia on pieni paratiisi paratiisisaarella. Tämä 1930-luvulta peräisin oleva hotelli on kauniissa keltaisessa kivirakennuksessa. Se on yksi saaren ainoista hotelleista, jossa on oma uima-allas. Rannoillekaan ei ole pitkä matka. Bussipysäkki on hotellia vastapäätä.

Hotelli Savoia Procidalla, Italiassa

Hotelli Savoia Procidalla, Italiassa. Kuva: Arjen pilkahduksia blogi, käyttö ilman lupaa kielletty

Hotellin puutarhassa notkuvat puut sitruuna- ja persikkasatoa. Pulahdus viileään altaaseen ja matkaväsymys on poissa. Kuten useissa saaren taloissa, puutarhaa reunustaa korkea kiviaita. Alhaalta kadulta ei arvaisi kuinka upea puutarha sen takana häämöttääkään.

Pieni 16 huoneen hotelli on kuin tuulahdus menneestä. Huoneet ovat kahdessa kerroksessa ja jokainen on nimetty kukan mukaan. Ne ovat kelvosti varusteltuja ja niissä on ilmastointi ja pieni televisio.

Aamuisin on tarjolla pienehkö italialainen aamiainen ravintolassa ensimmäisessä kerroksessa. Siihen kuuluu muiden muassa kahvi, joka valmistetaan toiveidesi mukaan, jogurttia, muroja, voisarvia, paikallisia leipäkeksejä sekä mehua. Leipäkeksien päälle on paikalliseen tapaan pähkinäsuklaalevitettä sekä marmeladia. Ilmeisesti talvikaudella ravintola on avoinna myös iltaisin.

Näkymä Procidalta Napolinlahdelle Kuva: Arjen pilkahduksia blogi, käyttö ilman lupaa kielletty

Näkymä Procidalta Napolinlahdelle, Kuva: Arjen pilkahduksia blogi, käyttö ilman lupaa kielletty

Saan rauhallisen toisen kerroksen kulmahuoneen, jossa on kulmaparveke. Siltä avautuu henkeäsalpaava näkymä Napolinlahdelle ja naapuruston kattojen ja puutarhojen ylle. Napolin likaisuus ja hektisyys ovat vain muisto. Saaren vasemmalla puolella häämöttää hevosenkengän muotoinen Vivaran saari. Oikealla on suosittu Ischian saari.

Näkymä Procidalta Napolinlahdelle , Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Näkymä Procidalta Ischialle,
Näkymä kattojen yli Ischian saarelle

Hotellille saapumiseni jälkeen tajuan, etten halua viettää täällä vain yhtä yötä. Mennyttä aika huokuvalla charmillaan, maltillisilla huonehinnoillaan ja ystävällisellä palvelullaan hotelli hurmaa minut niin, että yhden yön sijaan en voi muuta kuin muuttaa matkasuunnitelmiani ja jäädä saarelle vielä yhdeksi yöksi.

Vastaanotossa päivystää pääasiassa vanha rouva, jonka kanssa meillä ei juuri yhteistä kieltä ole. Toisen yön huonevaraus hoituu kuitenkin onnistuneesti, ja aikani saarella tuplaantuu. Kun olet löytänyt Procidalle ja tähän hotelliin, niin pois et haluaisi päästä.

Hotel Savoia, Via Lavadera 32, Procida, Napolinlahti, Campania, Italia.

Lue myös aiemmat tekstini Procidan saari – Napolinlahden helmiLeppeä Procidan saari Napolinlahdella sekä illasta Napolissa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.