Toukokuu on kirppiskuu

Toukokuussa on paljon kirpputoreja Turussa, kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Aivan kohta se on täällä, nimittäin toukokuu ja kaikki ihanat ulkoilmatapahtumat. Jo viime vuonna sain huomata, että toukokuu on ulkoilmakirpputorien ja -myyntitapahtumien kannalta ainakin täällä Turussa paras mahdollinen kuukausi. Todellinen kierrättäjien unelmakuukausi siis! Tänäkin vuonna kuukauden jokaiselle viikolle näyttää riittävän kirppistapahtumia, joihin suunnata aarrejahtiin, parhaimpina viikonloppuina jopa useampia! Kaiken lisäksi useimmista näistä tapahtumista löytyy myös hauskaa oheisohjelmaa tai ainakin kahvia ja pullaa, joten tiedän varsin monta huonompaakin tapaa viettää toukokuun viikonloppuja.

Koostin listan tapahtumalinkkeineen näistä myyntitapahtumista myös muille yhtä innokkaille löytöjen etsijöille ja kierrätetyn tavaran haalijoille (ja tietenkin myyjille). Toivottavasti kelit ovat suotuisat ja onni myötä!

Sunnuntaina 6.5. Linnateatterin PopUp-kirppis (11-17) Dominossa

Kirppiskuukauden aloittaa Linnateatterin kirppistapahtuma, jossa löytöjä voi tehdä myös teatterin omasta myyntipöydästä. Kuka tietää, ehkä sieltä löytyy näkemäsi näytelmän puvustustakin? Linnateatterin ravintola on myös auki koko tapahtuman ajan, eli ainakaan tyhjin vatsoin ei paikalta tarvitse poistua. PopUp-kirppiksen oma FB-tapahtuma löytyy tästä linkistä.

Torstaina 10.5. Kirppistapahtuma Helatorstain heilahdus (11-15) sekä museokaupan remonttimyynti (11-19) Museokeskus Forum Marinumin parkkipaikalla

Helatorstaisen vapaapäivän kunniaksi kannattaa suunnata jokirantaan peräkonttikirppikselle Forum Marinumin edustalle. Ulkokirpputorin lisäksi myös museon sisätiloissa kannattaa poiketa, hienon museokokemuksen lisäksi saattaa mukaan tarttua myös jotain kiinnostavaa museon omasta remonttimyynnistä kokoustila Messistä. Ps. myyjille ei ole paikkamaksuja, mutta ei myöskään paikkavarauksia. Lisää tapahtumasta löytyy tästä linkistä.

Lauantaina 19.5. Raunistulapäivä (11-15)

Osana Kaupunginosaviikkoja järjestettävä Raunistulapäivä on yksi suosikeistani. Tuolloin tuo sokkeloinen puutaloalue muuttuu yhdeksi suureksi kirppiskahvilaksi, jossa helposti tulee vietettyä tovi jos toinenkin. Kartta ja lisätiedot tapahtumasta löytyvät tämän linkin takaa.

Sunnuntaina 20.5. Portsan katumarkkinat (11-15)

Tämä tapahtuma on perinne, Portsan katumarkkinat on järjestetty jo 29 kertaa! Kahden korttelin matkalle Puutarhakadulla levittäytyviltä markkinoilta on helppo tehdä löytöjä, vaikka varmasti myös tungosta on luvassa. Kirppismyynnin lisäksi myös ruokaa, live-musiikkia ja uudempien tavaroiden myyntiä luvassa. Hauskana lisänä tapahtumaan Veto-Jussi -veturi kuljettaa markkinaväkeä satamaan ja takaisin (10/5e). Tästä linkistä pääset katumarkkinoiden omaan tapahtumaan.

Sunnuntaina 20.5. Turun ylioppilasteatterin Kirppisklubi (16-21)

Vasta iltapäivällä avautuva TYT:n Kirppisklubi on aamu-unisten unelma. Siellä pääsee ostosten lomassa nauttimaan mocktail-baarin antimista ja DJ-musiikista. Kuulostaa hyvältä, eikö?  Ota siis sunnuntaisen iltakävelyn suunnaksi jokiranta ja Turun ylioppilasteatteriTästä pääset tapahtuman sivulle ja samalla ilmoittautumaan vaikka myyjäksi Kirppisklubille.

Lauantaina 26.5. Siivouspäivä (koko päivä)

Toukokuun viimeisenä lauantaina vietetään jälleen kerran Siivouspäivää. Tarkempia myyntipaikkoja kannattaa etsiä Siivouspäivän omilta sivuilta, turhasta tavarastaan eroon haikailevia on joka vuosi löytynyt kiitettävä määrä eri puolilta kaupunkia.

Lauantaina 26.5. DaisyLadiesin kirpputori Muistolassa

Osana monipäiväistä Jokisataman avajaistapahtumaa järjestää DaisyLadies kirpputorin Linnankadun varrella sijaitsevassa toimitalossaan Muistolassa. Muistojen talo eli Muistola on pelkästään rakennuksena tutustumisen arvoinen: entinen köydenpunojantalo on rakennettu jo 1600-luvulla! Kirpputorin tarkempi ajankohta ei ole vielä selvillä, mutta kannattaa seurata ilmoittelua esimerkiksi Jokikadun avajaisten FB-tapahtumassa. Sieltä löytyy hyvin menovinkkejä koko tapahtumaviikonlopun ajaksi torstaista sunnuntaihin.

Sunnuntaina 27.5. Pohjolan pihat (11-16)

Sunnuntaina kannattaa suunnata radan toiselle puolelle Pohjolan idylliseen kaupunginosaa. Pohjolan Pihat -tapahtumassa löytyy aina vähintään silmäniloa ihanista puutarhoista. Mukana olevia pihoja on aina Koulukadulta Satakunnantielle saakka, joten varaa mukaan hyvät kengät ja iloinen mieli. Alueen kartta ja tapahtumasivu löytyvät täältä.

Sunnuntaina 27.5. Henrikin pihakirppis (11-15)

Viime vuotiseen tapaan samana sunnuntaina järjestetään Henrikin pihakirppis aivan Tuomiokirkon kupeessa, Henrikinkadun varren puutalojen sisäpihalla. Sopuhintaisten aarteiden lisäksi luvassa myös herkkuja ja muurinpohjalettuja! Kirppiksen FB-tapahtuma löytyy tästä linkistä.

Mihin näistä sinä suuntaat kirppistelemään?

Ps. Huomaa myös, että äitienpäivän aattona, lauantaina 12.5. järjestetään Logomossa Uuden muotoilun kevätmarket klo 10-17. Sieltä viimeistään löytyvät ne aarteen kotiin ja lahjapaketteihin.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.