VAFT 2018

VAFT 2018 2

Eilen vietettiin Kino Dianassa Video Art Festival Turku 2018 -tapahtuman avajaisia, jonne myös me Susannan kanssa poikkesimme. Aivan kuten viime vuonnakin, VAFT korkkasi oman festarikesäkauteni. Ja millä tavalla: avajaisissa saimme maistiaisia sunnuntaihin saakka kestävästä festaritarjonnasta. Makupalat olivat niin mukaansatempaavia, että pakko (onni) on lähteä kiertämään kaupunkia uusien videoelämysten perässä.

Tänä vuonna jo kolmatta kertaa järjestettävä festivaali tuo Turun kaupunkikuvaan videotaidetta niin kansainvälisiltä kuin suomalaisilta tekijöiltä. Kahden karsintakierroksen jälkeen ohjelmistoon on valittu 24 erilaista teosta, jotka tuovat monipuolisesti esille videotaiteen eri muotoja ja taidekentän monipuolisuutta. Vaihteluna viime vuosiin, tällä kerralla videofestivaali levittäytyy yhä useampaan paikkaan kaupungissa, niin sisä- kuin ulkotiloihin. Monipuolisten esityspaikkojen takia videotaiteen ääreen ei tarvitse edes hakeutua, vaan teoksia pääsee katsomaan myös ohikulkumatkalla.

VAFT 2018 esite

Yksi eksoottisimmista esityspaikoista on varmasti Turun yliopiston liikuntakeskus Sport Sirkka, jossa esitettävä Martta Tuomaalan FinnCycling-Soumi-Perkele! Vol. 2 on ensivaikutelman perusteella yksi omista suosikeistani. Muita esityspaikkoja ovat esimerkiksi Turun pääkirjasto, Kaupunginteatterin ulkoseinä, sekä näyttelykontit Vanhalla Suurtorilla ja avajaispaikkanakin toiminut Kino Diana Humalistonkadulla. Lisäksi koko festivaalin ajan pakettiautoon rakennettu elokuvateatteri VAFTmobiili, kiertää kaupungissa esittämässä teoksia.

Festivaalin tarkemmat aikataulut sekä taideteokset tekijöineen löytyvät Video Art Festival Turun omilla sivuilla tästä linkistä.  Käykäähän tutustumassa ja suunnatkaa videotaiteen äärelle!

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.