Ystävänpäivän kulttuuritärpit vuodelle 2020

Hempeitä ajatuksia, mieltä lämmittäviä halauksia ja toisen ilahduttamista sanoilla tai teoilla. Ystävänpäivä on jo nurkan takana. Ilahduta itseäsi, ystävääsi tai rakastasi ja lähde nauttimaan päivän teemaan sopivista kulttuuririennoista Turun seudulle. Mikä onkaan sinulle se oikea?

Ennen ja jälkeen ystävänpäivän:

Teatteri Akselissa pohdiskellaan rakkauden olemusta Suurin on rakkaus -näytelmässä ystävänpäiväviikolla tiistaina 11.2. kello 19 ja lauantaina 15.2.2020 kello 14. Emmi Louhivuoren ohjaamassa esityksessä lavalle astuvat kolme kulttuuripersoonaa, Elisabeth Järnefelt, Juhani Aho ja Minna Canth.

Åbo Svenska Teaterin päänäyttämöllä nähdään maailmaa kiertänyt A. R. Gurneyn kirjemuotoinen lukudraama Kärleksbrev. Kahden ihmisen rakkaustarinaa tulkitsevat Jonna Järnefelt ja Nicke Lignell. Kärleksbrevin esitykset ovat ystävänpäiväviikolla keskiviikkona 12.2. ja lauantaina 15.2.2020. Tekstitetty suomeksi ja ruotsiksi.

Olohuoneen ystävänpäivän etkot pidetään 13.2.2020 kello 22 alkaen Bar Ö:ssä. Jo klassikoksi muodostuneessa Olohuone 306,4 km² -kaupunkitaidetapahtuman ystävänpäiväsöpöstelyssä tanssitaan tänä vuonna muun muassa slovareita DJ Rakkauden Zombin soittaman musiikin tahdissa sekä pelataan bingoa.

Herrankukkarossa Naantalin Rymättylässä pääsee lauantaina 15.2.2020 saunomaan oikein sydämensä kyllyydestä Ystävänpäivän savusaunatapahtumassa kello 12 lähtien. Saunomisen, lämminvesialtaissa lillumisen ja meressä kastautumisen lisäksi tarjolla on saaristolainen herkkupöytä. Lisätiedot ja ilmoittautuminen täällä.

Turun filharmonisen orkesterin ystävänpäivän lipputarjouksiin kannattaa tarttua, jos mielii viedä ystävänsä tai mielitiettynsä kuulemaan ranskalaista musiikkia tai serenadia vielä ystävänpäivän mentyä. Vive la France! -konsertti on 6.3.2020 ja Serenadi 13.3.2020, liput niihin 5.2.–14.2.2020 kaksi yhden hinnalla Konserttitalon lipunmyynnistä.

Ystävänpäivänä:

esittävää taidetta:

Aurinkobaletti käsittelee yksinäisyyden teemaa Urmas Poolametsin ohjaamassa Yksin – Soolo viidelle -teoksessaan. Katsojat istuvat lavalla ikään kuin teoksen sisällä. Esitys ystävänpäivänä 14.2.2020 kello 19, jonka jälkeen keskustelu noin kello 20. Ikäsuositus 12+.

BARKER-teatterissa nähdään MP-kollektiivin työryhmineen esittämä Framed Reality 14.2.2020 kello 19. Viiden tanssi-, kuva-, ja videotaiteilijan nykytanssiteos käsittelee havaittavan todellisuuden ja virtuaalimaailman rajapintoja. Yleisökeskustelu pidetään esityksen jälkeen. Lähtisittekö sukeltamaan yhdessä ystäväsi kanssa tuntemattomaan?

Läsnäolopakon ystävänpäiväshow Turun ylioppilasteatterissa 14.2.2020 kello 19 tuo rakkaudentäyteiseen tai -puutteiseen päivään juuri sitä jotain ekstraa. Improvisaatioteatterissa lavalla nähtävä esitys on aina uniikki ja muodostuu siinä hetkessä. Lähde ihmeessä katsomaan mitä tämä improryhmä ystävänpäivän kunniaksi rakkaudesta, ystävyydestä ja sydänsuruista keksiikään esittää!

Runo-Kaarinan runofestivaali ja -kilpailu ajoittuu ihanasti ystävänpäivän ympärille 12.–15.2.2020. Poikkitaiteellisessa runousviikonlopussa riittää monipuolista ohjelmaa eri lokaatioissa pääosin Kaarinassa. Perjantain ohjelman kurkkaat täältä.

TEHDAS Teatterin H.C. – poeettinen kohtaaminen Englannissa -esitys käsittelee kahden tunnetun kirjailijan, Charles Dickensin ja H. C. Andersenin, kohtaamista Timo Väntsin ja Raimo Karppisen tulkitsemina. Kari Mäkiranta toimii esityksen muusikkona. Paljastuvatko nämä miehet ystäviksi? Millainen kohtaaminen on? Käyhän katsomassa. Esitys 14.2. kello 19, ikäsuositus 12+.

Musiikkia ja yhdessäoloa:

Naantalin Kylpylässä tunnelmoidaan päivään sopivan hempeän musiikin tahdissa 14.2.2020, kun Duo Eveliina Jaatinen ja Henri Marjamäki esiintyvät Lobby Barissa kello 21–24. Miksipä et rentoutuisi kylpylän puolella ennen keikkaa?

Rica Barissa nautitaan elävästä musiikista ja kuplivasta Ystävyydelle-konsertissa 14.2. kello 18.30, kun estradille astuvat Elina Partanen ja Tiina Laurén-Knuutila.

Saaristobaarissa tempaudutaan päivän teemaan Love is in the Air Party -illassa 14.2. kello 22 alkaen. Mitä jos pistäisit jalalla koreasti päivän kunniaksi valitsemassasi seurassa?

Sibelius-museon vasta avattu Sibelius – the one and only -näyttely paneutuu ihmiseen teosten takana. Myös lapsikävijät on huomioitu näyttelyä tehdessä. Museo on avoinna myös ystävänpäivänä 14.2.2020, joten miksi et veisi ystävääsi tutustumaan paremmin kansallissäveltäjäämme Jean Sibeliukseen? Aukioloajat täällä.

Tiirikkalan kakkubuffassa pääsee herkuttelemaan 14.2. kello 15–19. Oman leipomon kakkujen kera voi nauttia makunsa mukaan kahvia tai lasillisen kuohuviiniä. Kello 22 ravintolassa esiintyy Waist of Mucic Duo.

Sydämellistä ystävänpäivää! ♥

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.