Kulttuuria joululomaan

Turun linna juhlavalaistuksessa

Kun joulurauha julistetaan jouluaattona Vanhalla Suurtorilla Brinkkalan talon parvekkeelta, hiljenee koko kaupunki useaksi päiväksi viettämään joulua. Vai hiljeneekö sittenkään? Viimeistään tapaninpäivänä alan itse kaivata jotain muuta tekemistä jouluruokailun ja lahjakirjojen lukemisen väliin. Ja onneksi sitä on myös tarjolla. Kokosin muille samanmielisille kulttuuritarjontaa Turussa joulun välipäiviin  ja koululaisten joululoman loppuun saakka.

Joulutunnelmaa:

  • Aattoiltana kello 22 Turun kauneimmassa kirkossa, Mikaelin kirkossa, on Kauneimpien joululaulujen yö. Sieltä jos jostain saa aattoiltaansa joulutunnelmaa!
  • Tapaninpäivän perinteisiin on kuulunut rekiajelut ja laulukulkueet, joissa on laulu raikunut. Tähän tunnelmaan pääsee mukaan Luostarinmäen käsityöläismuseossa 26.12. Tapaninpäivän laulajaisissa kello 15, jolloin Puolalanmäen lukion musiikkiluokan pojat kajauttavat pitkin kujia. Lisäksi museossa on jouluisia opastuksia kello 11 ja 13. 
  • Ei kannata jättää väliin vierailua joulutunnelmaa tihkuvassa Ett Hem -museossa! Tapaninpäivästä uudenvuodenaattoon saakka on vielä monenlaisia opastuksiakin tarjolla. Jos et ehdi paikan päälle, pääset mukaan tunnelmaan lukemalla omasta vierailustani museoon.
  • Apteekkimuseossa pääsee ihailemaan Qwenselin talon huoneisiin katettuja 1700-luvun joulupöytiä joulun jälkeenkin. Tapaninpäivänä opastuksia joulukattauksiin ja 1700-luvun säätyläiselämään on kaksi, ensimmäinen kello 13 ja toinen kello 16.30. 
  • Muualta saapuneet jouluvieraat kannattaa viedä matkailuneuvonta Visit Turun järjestämälle Christmas Walkille. joulun jälkeen kierroksia järjestetään vielä kahtena lauantaina 30.12. ja 6.1. Kierroksen pääsymaksu 10 euroa ja opastus on niin suomeksi, ruotsiksi kuin englanniksi. Lisätietoa kierroksista löytyy täältä.

Uudenvuoden valmisteluja:

  • Uudenvuoden aatonaattona 30.12. pääsee Apteekkimuseossa kuulemaan vanhanajan ennustuksia ja valamaan tinaa kello  12-15 museon pääsymaksun hinnalla.
  • Ett Hem -museossa vuoden vaihtumisen valmisteluja voi seurailla 31.12. kello 12-15. Kannattaa käydä tutustumassa millaisia tapoja ja käytäntöjä liittyi uudenvuoden viettoon sata vuotta sitten Turussa.
  • Ennakkomaistiaisen keskiyön räikeestä voi saada jo illalla Kupittaan puistossa, jossa vietetään lasten uutta vuotta. Lasten uusi vuosi Kupittaalla alkaa jo kello 15 ja huipentuu kuudelta illalla ilotulitukseen. Tapahtuman Facebook-sivulle pääse tästä.

Taidetta ja historiaa:

Löytyikö listalta sinulle sopivaa ohjelmaa?

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.