Villiyrttejä ja livemusiikkia ravintola Pinellan kesässä

Pinellan villiyrttinen kesämenu kesäkauden avajaisissa, kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty,

*Yhteistyössä Sunborn Groupin kanssa

Turun historiallisessa keskustassa, Aurajoen rannalla sijaitseva ravintola Pinella avasi kesäkautensa auringonpaisteessa perjantaina 25.5. Pyrähdin kiireisen työviikon jälkeen ravintolan alaterassille kutsuvierastilaisuuteen maistelemaan Pinellan kesämenun villiyrttimakuja. Mikä täydellinen aloitus kesälle!

Sami Tallberg Pinellassa - avajaiset 25.5.18, kuva: Saija Helin/ Sunborn Group
Kokit Sami Tallberg (vas.) ja Kristian Karnelli kesämenun annosten kanssa, kuva: Saija Helin

Pinella-ravintola kesäkauden avajaisissa, kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Kesän 2018 Pinellan keittiössä häärivä keittiömestari, villiyrttikirjailija Sami Tallberg kertoi tapahtuman aluksi villiyrttitaustastaan. Oli kiinnostavaa esimerkiksi kuulla, miten Tallberg on vuosituhannen alussa Lontoossa työskennellessään tutustunut villiyrtteihin ja miten innostus niihin on jatkunut. Viime vuosina villiyrtit ovat keränneet suosiota ja mediahuomiota myös Suomessa.  Muistan jo lapsuudestani voikukasta keitetyt simat, mustaherukan lehdistä tehdyt mehut sekä metsäretkillä poimitut raikkaat ketunleivät. Herkullista ja itse poimittuna ilmaista sesonkiruokaa!

Pinellan villiyrttinen kesämenu kesäkauden avajaisissa, kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Pinellan villiyrttinen kesämenu kesäkauden avajaisissa, kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Pinellan villiyrttinen kesämenu kesäkauden avajaisissa, kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty,

Kesäkauden avajaisissa saimme maistella uudistetun kesämenun annoksia. Keskityin kasvisannoksiin, kuten grillattuun kesäkurpitsaan, villiyrtti- ja tomaattisalaattiin sekä kasvisvilliyrttipitsaan. Maahumala, männynneulanen, kuusenkerkkä ja ketunleipä eivät aiemmin ole maistuneet yhtä herkullisilta! Taisi jossain salaatissa olla syreeninkukkiakin.

Jälkiruoaksi tarjoiltiin mesiangervovanukasta mustikoilla ja siitepölyllä. Olen nähnyt erityisesti Virossa myynnissä tätä siitepölyä ja oli hauska päästä sitä vihdoin maistamaan. Maistui aika paljon hunajalta!

Maittavan ruoan ja historiallisen ympäristön ohella Pinellassa on tarjolla myös korvakarkkia. Yläterassin tapahtumateltassa on livemusiikkia läpi kesän. Tapahtumateltan kauden avaa torstaina 7.6.2018 turkulainen laulaja-lauluntekijä Oskari Ruohonen. 3.–4. elokuuta yläterassilla osallistutaan vegaaniruokafestivaali Vegåniaan. Viimeistään silloin luvassa lisää vegaaniherkkuja, nam!

Pinella Restaurant & Bar, Vanha Suurtori 2, Turku.

Kuva 2: Saija Helin/ Sunborn Group

 

 

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.