Toukokuu kirppistellen ympäri Varsinais-Suomen

Toukokuu kirppistellen, Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Kesän lähestyessä uudistusvimma nostaa päätään. Kotiin olisi kiva saada jotain uutta, ja vaatekaapistakin uupuu kesäisemmät kuteet. Toukokuu on oivallinen kuukausi toteuttaa nämä hankinnat ekologisesti, sillä käytetyn tavaran myyntitapahtumia on Turussa ja lähikunnissa joka viikolle. Tutustu poimintoihini Varsinais-Suomen piha- ja takakonttikirppistapahtumista, merkkaa ylös mieluisimmat ja lähde aarrejahtiin!

Turussa:

Keskiviikkona 15.5.2019 Kaupunginjohtaja kylässä Uittamolla -tapahtuma klo 17–20

Uittamon kaupunginosapäivää vietetään jälleen keskiviikkona 15.5.2019 Akumentinpuistossa. Kaupunginjohtaja Minna Arven tapaamisen ohella asukasillassa on mahdollisuus esimerkiksi tehdä löytöjä peräkonttikirppisellä, herkutella räiskäleillä, rakentaa hyönteishotelli päiväkodille ja virkistäytyä meressä. Fölilinja 13:ta päätepysäkki, Akumentinpuisto, Turku.

Lauantaina 18.5.2019 klo 10–15 Harjattulan Kartanon pihakirppis

Miten olisi reissu Turun saarille kirppistelemään? Paikallisille puolestaan on varmasti mieleen, että aina ei tarvitse lähteä pitkän matkan päähän ekologisille ostoksille. Keväinen pihakirppis järjestetään Harjattulan Kartanon parkkipaikalla kolmatta kertaa. Harjattulantie 80, Turku.

Sunnuntaina 19.5.2019 Raunistulan pihakirppispäivä klo 11–15

Takuuvarma alkavan kesän merkki on Raunistulan pihakirppis! Osana Raunistulan kaupunginosapäiviä järjestettävässä tapahtumassa saat kulumaan kolikon jos toisenkin tunnelmallisella puutaloalueella kiertäessäsi. Kirpputorimyynnin ohella myös pop up -kahviloita. Lisätietoja ja kartan pihoihin löydät täältä. Raunistula, Turku.

Sunnuntaina 19.5.2019 Portsan Katumarkkinat klo 11–15

Jo 31. kertaa järjestettävät Portsan Katumarkkinat kutsuvat viettämään sunnuntai-iltapäivää idylliselle puutaloalueelle. Kirppispöytien kiertelyn lomassa on mahdollisuus myös kuulla livemusiikkia. Kosken Leipomon ja K-Portsan välinen alue Puutarhakadulla, Turussa.

Keskiviikkona 22.5.2019 klo 18–20 Kotikulmilla-kesätori Paattisilla

Turun Paattisilla järjestetään kesän ensimmäinen iltatori 22.5.2019. Kirpputorimyynnin lisäksi myynnissä on tuotteita myös paikallisilta ja lähiseudun tuottajilta. Kreivilä, Paattinen, Turku.

Lauantaina 25.5.2019 Siivouspäivä (koko päivä)

Kylät, kunnat ja kaupungit kierrätykseen innostanut ja sen kaduille, pihoille ja puistoihin tuonut siivouspäivä pidetään tänä vuonna lauantaina 25.5.2019. Täällä voit etsiä kaikki Turussa ilmoitetut pop up -kirpputorit. Ei kun kiertelemään!

Lauantaina 25.5.2019 klo 9–15 Lastenkirppis Mukkelis Makkeliksella

Mukkelis Makkeliksen kerhokeskus muuttuu siivouspäivänä kirppikseksi. Lähde tekemään lastenvaate- ja lastentarvikelöytöjä! Pikkuväen voisi saada houkuteltua mukaan mahdollisuudella päästä pomppimaan juustomeressä ja rakentelemaan jättilegoja.  Kasarminkatu 2, Turku.

Lauantaina 25.5.2019 klo 11–15 Sibelius-museon siivouspäivä

Piispankadun betonihelmi, Sibeliusmuseo osallistuu myös siivouspäivään. Museon etupihalla voi tehdä löytöjä pihakirppiksellä sekä nauttia musiikista. Kulttuurihampaan kolottaessa museo on avoinna normaalisti. Piispankatu 17, Turku.

Sunnuntaina 26.5.2019 Henrikin pihakirppis klo 11–15

Nyt se jälleen onnistuu – nimittäin päästä ihastelemaan Turun tuomiokirkon kupeessa olevia Henrikin puutaloja sisäpihalta käsin. Pihakirppiksen ohella Café Henrik tarjoilee virvokkeita ja muun muassa muurinpohjalettuja. Henrikinkatu 8, Turku.

Sunnuntaina 26.5.2019 Pohjolan Pihat klo 11–16

Löytyisikö jostain perintökuppiin pari? Ovatko syreenit täydessä kukassaan? Saako täältä jostain kahvia? Esimerkiksi näihin kysymyksiin voit saada vastauksen Pohjolan Pihat -tapahtumassa viehättävällä puutaloalueella Pohjolassa. Pihakirppisten ja oheisohjelman lisäksi myös Mikko Laaksosen alueen historiaa ja arkkitehtuuria käsittelevä maksuton kävelykierros kello 12 (Köydenpunojankatu 2). Pohjola, Turku.

Torstaina 30.5.2019 klo 10–13 Turun Naisvoimistelijoiden Pop up -kirppis

Helatorstaina on Turun Naisvoimistelijoiden Pop up -kirppis Energymillä. Kirppistelyn lomassa luvassa on lasten temppurata sekä buffet. Buffetista ja myyntipaikoista saadut tuotot käytetään Turun Naisvoimistelijoiden lasten ja nuorten sektorin välinehankintaan. Vähäheikkiläntie 56 C, 2. kerros, Turku.

Torstaina 30.5.2019 Kirppistapahtuma Helatorstain heilahdus sekä Museokeskus Forum Marinumin museokaupan kevätsiivousmyynti klo 11–15

Forum Marinumin parkkipaikan kansoittavat jälleen helatorstaina peräkonttikirppiksen myyjät. Jos viime vuotista on uskominen, on myynnissä esimerkiksi löytöjä vaatekaappiin ja kodin sisustukseen. Forum Marinumin museokaupan kevätsiivousmyynnistä puolestaan voisi löytyä jotain uniikkia kotiin vietävää. Linnankatu 72, Turku.

Ekstra: sunnuntaina 2.6.2019 klo 10–16 TYT-kirppis

Kesäkuun ensimmäisenä sunnuntaina Turun ylioppilasteatterin kirppiksellä myydään teatterin tavaraa ja puvustamon aarteita. Myös yksityishenkilöt ovat myymässä ylimääräisiään. Teatterin kahvio on avoinna. Läntinen rantakatu 23, Turku.

Muualla Varsinais-Suomessa:

Lauantaina 18.5.2019 Littoisten lumoavat pihat klo 12–16

Pihakirppistapahtuma Littoisten lumoavat pihat järjestetään jälleen Verkatehtaan puutaloympäristössä. Oheisohjelmana muun muassa verkakierros, posetiivitanssit ja perennojen vaihtopiste. Kirppistelyn ohella tänä lauantaina vietetään myös ravintolapäivää, joten pop up -kahviloissa voit sammuttaa janosi ja saada vähän lisäenergiaa ostoskeluun. Lisätietoja ja kohteet löydät täältä. Sirppaantie 74, Littoinen.

Lauantaina 18.5.2019 Peräkonttikirppis Maurin Makasiinilla Perniössä klo 10–17

Oletko joskus käynyt Perniössä? Nyt olisi mahdollisuus lähimatkailla Maurin Makasiinin peräkonttikirppikselle Perniön asemalle. Peräkonttimyynnin lisäksi myyntiä myös asemalaiturilla sekä säävarauksella livemusiikkia. Raitkorventie 2 A, Perniö.

Sunnuntaina 19.5.2019 kello 10–15 Kuusiston suuri pihakirppispäivä

Kuuleeko Kaarina? Kuusiston suurta pihakirppispäivää vietetään toukokuun kolmantena sunnuntaina. Kuusiston vanhempainyhdistyksen järjestämään tapahtumaan on ilmoittautunut aimo määrä myyjiä, ja tuotteita on tarjolla lastenvaatteista huonekaluihin. Ei kun ostoksille! Lisätiedot ja kirppiskartta täälläKuusisto, Kaarina.

Sunnuntaina 19.5.2019 Takakonttikirppis Naantalissa Muumimaailman parkkipaikalla klo 10–14

Vaikka vielä ei ole Muumimaailman retken aika, tulee tänä sunnuntaina Muumiparkissa olemaan väkeä. Aarteita voi bongailla takakonttikirppikseltä. Paikalla on myös Naantalin VPK esittelemässä kalustoaan, buffet, poniratsastusta sekä kello 12 huutokauppa. Muumiparkki, Järveläntie 2, Naantali.

Sunnuntaina 19.5.2019 klo 12–15 Pihapäivät Vanhalla Vesikosken koululla Loimaalla

Vanhalla Vesikosken koululla Loimaalla pidetään perinteiset pihapäivät 19.5. Uusien tuotteiden myynnin lisäksi Vesikosken alueen kirppistapahtuma on samaan aikaan. Jos tämä päivämäärä ei tärppää, on uusi mahdollisuus kirppistelyyn lauantaina 8.6.2019 sisustusesineisiin, muotiin ja designiin keskittyvällä pihakirppiksellä samaisessa paikassa. Ahjonkatu 3, Loimaa.

Lauantaina 25.5.2019 klo 10–15 Keväinen myyntipäivä Salossa

Kolmituotteen Keväinen myyntipäivä kutsuu käymään Salon Seudun Työkeskuksen tehtaanmyymälässä. Uusien tuotteiden lisäksi pihalla on peräkonttikirppis. Ja mikäs markkinapäivä se olisi, jollei luvassa olisi myös arvonta! Tehdaskatu 13, Salo.

Torstaina 30.5.2019 klo 10–14 Takakonttikirppis Loimaalla Maatalousmuseon Saran pihalla

Lähtisitkö helatorstain kunniaksi lähimatkailuretkelle Loimaalle Maatalousmuseo Sarkaan? Jos innostuit, perillä odottaa myös museon lisäksi takakonttikirppis sekä latokahvilan herkut. Vanhankirkontie 383, Loimaa.

Kirppisonnea!

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.