Ystävänpäivän menovinkit Turkuun

Ystävänpäivän menovinkit kulttuurin pariin Turussa, kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Ystävänpäivää vietetään taas keskiviikkona 14.2.2018. Turussa järjestetään paljon kivoja tapahtumia, joihin voi mennä yhdessä tai yksin. Osa tapahtumista on maksuttomia ja osassa on pääsymaksu. Nappaa menovinkit talteen!

Turun kaupunginkirjasto, pääkirjaston Studio: Et sä mittä rakkauslaului haluis kuulla? -konsertti klo 12.30

Rakkauslaulujen toivekonserttiin on pyydetty yleisöltä laulutoiveita. Mukana saa laulaa. Lauluja säestää koskettimilla Timo Rautala sekä sahalla ja viululla Katriina Rainio. Linnankatu 2, Turku.

Aboa Vetus & Ars Nova: Ystävänpäivä museossa klo 14–17 ja After work -opastus 8. Turku Biennaaliin klo 17.30

Jokirannan Aboa Vetus & Ars Nova -museokokonaisuudessa vietetään ystävänpäivää  kulttuurirajat ylittävän ystävyyden merkeissä. Iltapäivän aikana on ystävänpäiväkortti- ja kangaskassityöpaja, runoesityksiä ja livemusiikkia. Tarjolla on myös selkokielisiä opastuksia Turun historiaan sekä eri kulttuurien perinneleikkien esittelyä.

Kello 17.30 on puolestaan luvassa 8. Turku Biennaaliin After work -opastus, jonne myös virastotyöaikaa paiskivat ehtinevät mukaan. Mikä voisikaan olla oivempi tapa tutustua työkavereihin, kuin kaapata heidät työpäivän jälkeen kainaloon ja suunnata taiteen äärelle! Kierroksen jälkeen voi jäädä vaikka kahvikupposen äärelle aulan M Kitchen & Caféhen keskustelemaan millaisia ajatuksia näyttely herätti. Itäinen Rantakatu 4–6, Turku.

Turun taidemuseo: Ystävänpäivän teemaopastus: Rakkautta ja taidetta klo 17.30

Opastuksella tutustutaan Toteutuneita unelmia ja toteutumattomia -kokoelmanäyttelyyn. Kultakauden taiteilijoiden välisen rakkauden ja ystävyyden pariin johdattavalle opastukselle on vapaaehtoinen ilmoittautuminen museolle. Mukaan mahtuu 40 henkeä. Aurakatu 26, Turku.

Turun AMK:n Taideakatemia: NÄE MINUT -esitys klo 18, SUOMI 101 -esitys klo 19, Medeia, rakkaani -esitys klo 20

Taideakatemiassa ensi-iltansa saa kolme ohjausta. Illan aluksi kuudelta nähdään Köysiteatterissa Anna-Maria Vänskän ohjaus ja tekstin sovitus NÄE MINUT. Seitsemältä Naruteatterissa on luvassa Lotta Jäppisen ohjaama SUOMI 101. Taideakatemian illan päättää kello kahdeksalta Köysiteatterissa esitettävä, Martta Pesosen ohjaama Medeia, rakkaani. Linnankatu 54–55, Turku.

Turun Nuori Teatteri: Broken Heart Story -näytelmä klo 19

Luomisesta, teatterista, rakkaudesta ja sen puutteesta kertovan näytelmän ensi-ilta on sopivasti ystävänpäivänä. Ohjaus ja koreografia on Mikko Kaikkosen käsialaa ja käsikirjoitus on Saara Turusen kynästä. Ursininkatu 4, Turku.

Sibelius-museo: Keskiviikkosarjan konsertti: Äänikkö klo 19

Museon keskiviikkoisessa konserttisarjassa lavan ottaa haltuun Äänikkö, jota kuvataan kolmen improvisoijan (Jone Takamäki, Markus Pesonen ja Janne Tuomi) intiimiksi kohtaamiseksi. Museon konserttisalin akustiikkaa on kehuttu. Ja onpa itse museokin aika huikea arkkitehtuurin taidonnäyte! Piispankatu 17, Turku.

Turun Kirjakahvila: Ystävänpäivän leffailta klo 19.30

Kirjakahvilassa Brinkkalan sisäpihalla on luvassa Oscar-palkittu, dystooppiselle joutomaalle sijoittuva animaatioelokuva. Ei pääsymaksua. Vanha Suurtori 3, Turku.

Valtakunnallinen keikkapäivä. Turussa Gong: Laura Moisio klo 20

Keikkojen ja keikkapaikkojen tärkeydestä kotimaiselle musiikki- ja kulttuurielämälle muistuttava tapahtuma avaa maan rock-klubit yleisölle jo seitsemättä kertaa. Sisäänpääsy keikoille on maksuton (klubit voivat periä eteispalvelumaksun).

Turussa mukana on Gong, jossa laulaja-lauluntekijä Laura Moision ilmaiskeikalla päästäneen kuulemaan uunituoreen levyn materiaalia. Eteispalvelumaksu. Humalistonkatu 8 A, Turku.

Ekstravinkki:

Turun filharmonisella orkesterilla on ystävänpäivätarjouksena kaksi yhden hinnalla Leif Segerstamin johtamaan Fundeerauksia-konserttiin 2.3. klo 19 sekä lastenmusiikkiyhtye Mimmien ja filharmonikoiden yhteiskonserttiin 24.3.2018 klo 15. Tarjous on voimassa 14.2.2018 saakka.

Kulttuurintäyteistä ystävänpäivää! ♥

Ps. Ystävänpäivän tärpit vuodelle 2020 löydät täältä.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.