Täydellinen rentoutuminen Original Sokos Hotel Alexandrassa

Original Sokos Hotel Alexandra Jyväskylässä. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

*Kaupallinen yhteistyö Visit Jyväskylän kanssa

Toukokuinen IhanNaiset-viikonloppumme Jyväskylässä jatkuu majoittumisella ydinkeskustassa olevassa Original Sokos Hotel Alexandrassa. Se on hyvällä paikalla uuden matkakeskuksen vieressä ja vastapäätä vanhaa rautatieasemaa. Tulemme Alexandraan suoraan Tavinsulan melontaretkeltä, ja saan ilokseni huoneeni heti käyttöön. On ihanaa päästä aamun reippailun jälkeen lämpimään suihkuun, kietoutua hetkeksi kylpytakkiin ja läpsytellä kylpytossuissa keittämään kupillinen kuumaa teetä huoneen vedenkeittimellä.

Frans et Sandra bistro Original Sokos Hotel Alexandrassa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Parsarisotto tofulla Frans et Sandra bistro Original Sokos Hotel Alexandrassa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Sitruunapiiras Frans et Sandra bistrossa Original Sokos Hotel Alexandrassa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Pienen virkistäytymisen jälkeen seurueemme syö myöhäisen lounaan hotellin katutasolla olevassa  Frans & Sandrassa. Tässä ranskalaisessa bistrossa on 11.6.2019 saakka käynnissä parsaviikot. Hetken mietin ottaisinko alkuruaksi Parsaa Hollandaise -annoksen, mutta päätän jättää jälkiruoalle tilaa. Pääruoaksi valitsen Parsamenun parsarisottoa maustetulla tofulla.  Annos koostuu kahdesta isosta tofun palasta, kahdesta parsasta, parsarisotosta ja broccoliinista. Valkoinen ja vihreä parsa ovat herkullisia, tofu maistuvaa ja risoton maku täyteläistä. Trendikasvis broccoliini on hauska ja maukas uusi tuttavuus.

Onneksi jätin jälkiruoalle tilaa, sillä kahvin kanssa pöytään tuotava sitruunapiiras lakritsimarengilla ja vadelmakreemillä on taivaallinen! Sitruunan maku on sopivan kirpeä ja se täydentyy suussasulavan marengin lakritsisuudella. Vadelmakreemi ja tuoreet vadelmat tuovat makumaailmaan oman mukavan lisänsä.

Original Sokos Hotel Alexandran aula. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Original Sokos Hotel Alexandran aula. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Petäjävesi-superior-huone Original Sokos Hotel Alexandrassa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty
Sängyn molemmin puolin on upeat Artekin A330S Kultakello -valaisimet
Dermosilin kosmetiikkatuotteita Original Sokos Hotel Alexandran Superior-huoneessa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty
Kylpyhuoneessa on Dermosil-tuotteita

Illalla Päijänne Risteilyt Hildenin lähivesiristeilyn jälkeen on ihana palata hotellille ja superior-huoneeseeni. Ja millaiseen huoneeseen:  olen saanut rauhallisen sisäpihan puolella olevan Petäjävesi-teemahuoneen. Sen tekstiileissä ja tauluissa esitellään tuota puolen tunnin ajomatkan päässä Jyväskylästä olevaa, Unescon maailmanperintöluetteloon kuuluvaa Petäjäveden vanhaa puukirkkoa. Pöydällä on lisäksi aiheeseen liittyvää kirjallisuutta tutustuttavaksi sekä kirkon aukioloajat. Miten mainiota!

Huonehintaan kuuluu asiakassaunan käyttö, joten läpsyttelen tohveleissani saunaosastolle.  Mukavan kirpakat löylyt ja porealtaaseen pulahtaminen virkistävät. Huoneeseeni yllätykseksi toimitettu piccolo-kuohuviini ja hedelmälajitelma takaavat saunanjälkeisen rentoutumisen. Nukahdan tyytyväisenä muhkean pehmeään sänkyyn kulttuuriperinnön ympäröimänä.

Franseskan aamiaiseni Original Sokos Hotel Alexandrassa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Franseskan raparperihillo Original Sokos Hotel Alexandrassa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Franseskan aamiainen Original Sokos Hotel Alexandrassa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty.

Franseskan aamiainen Original Sokos Hotel Alexandrassa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Hyvin nukutun yön jälkeen nautin aamiaisen hotellin katutasossa Franseskassa. Heti tilaan astuttuani huomioni kiinnittää upea viherseinä aitoine viherkasveineen. Siihen tämän hotellin vihreys ei toki jää: hotellille on myönnetty kansainvälinen Green Key -ympäristömerkki, ja se on sitoutunut toiminnassaan huomioimaan ympäristön hyvinvoinnin. Tämä näkyy aamiaisella esimerkiksi  paikallisten tuotteiden tarjoamisella sekä kehoituksella välttää hävikkiä. Lisäksi esimerkiksi huoneissa on roskien lajitteluohjeet ja -paikat sekä ohjeet veden ja sähkön säästämiseen.

Olen kasvissyöjä ja löydän aamiaiselta mukavasti vaihtoehtoja. Kaikki on maukasta ja tuoretta, ja vihersmoothie sekä jugurttiannokseeni livauttamani talon raparperihillo kruunaavat aamupalani. Vilkaisen kiinnostuksella oven vieressä olevaa erikoisruokavaliopistettä. Esimerkiksi vegaaneille näyttäisi olevan kivasti vaihtoehtoja sekä suoraan tarjolla että erikseen pyydettäessä, kuten leikkeleitä, pyöryköitä, juustoa ja mantelimaitoa.

Jos rentoutumisloma Original Sokos Hotel Alexandrassa kiinnostaa, kannattaa kurkata IhanNaiset-tarjous.

Original Sokos Hotel Alexandra ja Frans & Sandra bistro, Hannikaisenkatu 35, Jyväskylä.

Lue myös Luonnon rauhaa ja kauneutta melontaretkellä TourujoellaKasvissyöjän herkkuhetket ravintola Pöllöwaarissa ja Makoisat unet ja herkullinen aamiainen Hotelli Versossa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.