Makoisat unet ja herkullinen aamiainen Hotelli Versossa

Hotelli Verson julkisivu Kauppakadulla. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

*Kaupallinen yhteistyö Visit Jyväskylän kanssa

Olin toukokuussa Visit Jyväskylän vieraana IhanNaiset-hemmotteluviikonlopussa. Ensimmäinen matkapäivämme on täynnä ihania elämyksiä. Päivän aluksi kokeilemme kylpylähotelli Peurungassa saunajoogaa sekä nautiskelemme allasosastosta. Virkistäytyneinä matkaamme jännittävän pakohuonepelin äärelle Mysteeriin. Sofian Mieli -huoneen arvoitus tulee ratkottua ja pääsemme huoneesta ulos viime tingassa!

Ensimmäisen yön majoituksemme on ydinkeskustan kävelykatu Kauppakadulla sijaitsevassa Hotelli Versossa. Kävellessämme illalliselta samaan Yöpuu Yhtiöihin kuuluvasta ravintola Pöllöwaarista oloni on rentoutunut. Miten ihanaa on pujahtaa puhtaiden, valkoisten lakanoiden väliin uusia kokemuksia, makuja, paikkoja ja tuttavuuksia täynnä olevan päivän jälkeen!

Hotelli Verson aulaa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Hotelli Verson aulaa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty.

Hotelli Verson aulaa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty.

Verso Baari ja Keittiö. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty
Verso Baari & Keittiö, oikealla sisäterassia

En ole aiemmin käynyt hotelli Versossa. Se avattiin  vuonna 2016 uudistetussa rakennuksessa, jossa aiemmin toimi hotelli Jyväshovi. Verson sisustus on tyylikäs ja siinä vuorottelevat tummat ja kirkkaat sävyt maustettuna metalliväreillä. Viherkasveja on runsaasti, ja luonto näkyy myös esimerkiksi mattojen lehtikuvioinneissa. Rakennuksen historiasta kertovat portaikon isokokoiset valokuvasuurennokset. Hotellin alakertaan on vastikään avattu Verso Baari & Keittiö. Sen sisustus jatkaa samaa linjaa maustettuna pohjoisafrikkalaisilla vivahteilla. Tänne olisi mukava tulla joskus illalliselle!

Ennen Superior-huoneeseeni menoa en malta olla käyttämättä huoneeni sängylle sujautettua viinilasikuponkia. Tilaan Verson Baarista lasillisen sopivan kylmää Rieslingiä ja istahdan kauppakeskuksen käytävälle avautuvalle sisäterassille. Lasikaton ja viherkasvien suojissa tuikkujen palaessa pöydillä maistelen viiniäni ja viestittelen ystävälleni terveisiä Jyväskylästä. Lupaan hänelle kertoa reissustani tarkemmin blogissamme. Terkkuja!

Hotelli Verson kahden hengen Superior-huone. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Hotelli Verson kahden hengen Superior-huone. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Hotelli Verson Superior-huone. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Hotelli Verson Superior-huoneen kylpytuotteet. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty
Superior-huoneessa on Algothermin kylpytuotteita

Ystäväni vinkkaa, että pian televisiosta alkaa lempibändini konserttitaltiointi. Siis suihkun kautta kylpytakkiin kääriytyneenä muhkean pehmeiden petivaatteiden syleilyyn ja keikasta nautiskelemaan! Kaappaan syliini vielä tervetulotoivotuksena olleen rasiallisen paikallisia konvehteja. Täydellistä!

Hotelli Verson aamiaisella. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Hotelli Verson aamiaisella. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty.

Hotelli Verson aamiaisella. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kiellett

Nukun yöni makoisasti, ja herään aamulla uteliaana aamupalalle. Olen kuullut sen olevan erityisen hyvä, sillä se on kotimaisia raaka-aineita suosiva suomalainen aamiainen. Kahvia ja teetä löytyy, mutta kaikki muu tarjolla oleva on suomalaista, paikallista ja sesongin tuotteita hyödyntävää. Aamiainen on hotellin 2. kerroksen Silmu-aamiaisravintolassa. Kuten muu hotelli, myös se on sisustettu hyvällä maulla.  Tapeteissa vilisee kasveja, seeproja ja norsuja tuomaan hauskasti kontrastia perisuomalaisiin ruokiin. Halutessaan aamiaisen voi nauttia sisäpihalle avautuvalla terassilla.

Valitsen lautaselleni muun muassa suussasulavia hotellin omassa keittiössä tehtyjä sämpylöitä lisukkeineen, karjalanpiirakkaa munavoilla sekä lämpimiä kasviksia. Vegaaninen soijajogurttiin tehty tuorepuuro on oikein maukasta, ja Ahvenanmaan omenatuoremehu tuo maullaan muistoja taannoisesta Maarianhaminan reissustani. Jälkiruaksi otan leipäjuustopalan lakkahillolla sekä juuri sopivan kokoisen palan korvapuustia. Niin herkullinen päätös aamupalalle! Tätä aamiaista muistelen vielä pitkään ja vesi kielellä!

Hotelli Verso ja Verso Baari & Keittiö, Kauppakatu 35, Jyväskylä.

Lue myös Luonnon rauhaa ja kauneutta melontaretkellä Tourujoella, Täydellinen rentoutuminen Original Sokos Hotel Alexandrassa ja Kasvissyöjän herkkuhetket ravintola Pöllöwaarissa.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.