Kasvissyöjän herkkuhetket ravintola Pöllöwaarissa

Hotelli Yöpuun ja Ravintola Pöllöwaarin sisäänkäynti Jyväskylässä, Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

*Kaupallinen yhteistyö Visit Jyväskylän kanssa

Taidolla tehty kasvisruoka on yksi elämäni suurimmista nautinnoista. Tätä on luvassa, kun Visit Jyväskylän IhanNaisten matkassa pääsen herkuttelemaan oikein kunnolla valkoisten pöytäliinojen ääreen ravintola Pöllöwaariin. Vaikka Pöllöwaari on fine dining -ravintola, saa sinne tulla sellaisena kuin on. Kun astumme bloggaajaseurueessamme kamerat kaulassa ravintolaan, on tervetulotoivotus mitä lämpimin.

Pöllöwaari tarjoaa kauden makuja ajankohtaisista raaka-aineista. Listalla on valmiita menuvaihtoehtoja ja menuita saa myös yhdistellä mielensä mukaan. Lisäksi on myös À la carte -lista. Nautimme kolmen ruokalajin illallisen kevätmenusta. Otan vegaanisen Vihreä-menun alku- ja pääruoan sekä Kausi-menun jälkiruoan. Näin Instagramissa kuvan tästä biskeliasuklaa-jälkiruoasta, joten onhan sitä maistettava!

Ravintola Pöllöwaarin julkisivua Jyväskylässä, Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Ravintola Pöllöwaarin miljöötä. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Ravintola Pöllöwaari sijaitsee Yliopistonkadun ja Kansakoulunkadun kulmassa Jyväskylän keskustassa. Vuonna 1928 valmistuneen talon on piirtänyt ja rakentanut Mauno Forselius kultaseppä Jaakko Emil Vehmaan tilauksesta. Kolmikerroksinen talo on ilmeisesti rakennettu asuin- ja liikerakennukseksi. Vuonna 1988 rakennuksessa avasivat ovensa ravintola Pöllöwaari ja samassa rakennuksessa oleva Boutique Hotelli Yöpuu. Molemmat kuuluvat jyväskyläläiseen Yöpuu Yhtiöön. Lisäksi ravintola Pöllöwaariin kuuluu tunnelmallinen viinibaari sekä kesäisin avoinna oleva viinipiha.

Talon on remontoitu viimeisen päälle, ja ikkunoiden alla ja ulko-oven molemmin puolin on näyttävät kukkaistutukset. Myös Pöllöwaarin sisätilojen kauniit pinnat ja muu sisustus saavat minut huokailemaan ihastuksesta. Ravintolasalin kullanhohtoiset tapetit, kauniit laskosverhot ja naisten wc:n kultamosaiikkilattian voisin milloin tahansa ottaa omaan maaseutukartanooni kotiini! Myös kattauksessa on huomioitu pienimmätkin yksityiskohdat. Morsiusharso-kukat on aseteltu viehkoon lasimaljaan, joka seisoo kultaisen telineen päällä. Sormisuola on pienessä hopeisessa astiassa. Annoksissa maistuu suomalaiset maut ja myös sisustuksessa näkyy esimerkiksi Iittalan Taika-astioita ja Kastehelmi-tuikkukippoja.

Ravintola Pöllöwaarin keittiön tervehdys. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Ylikypsää punajuurta ja lehtikaalia ravintola Pöllöwaarissa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Odotan innolla valitsemiani Vihreä-menun täysin vegaanisia annoksia. Ravintola on kuulu laadukkaasta viinivalikoimastaan ja osa pöytäseurueestamme ottaakin annosten kanssa nautituksi suunnitellun viinimenun. Valitsen kokeilunhalusta alkoholittoman juomapaketin. Sellaista en ole nähnyt vielä missään muualla viinipaketin vaihtoehtona!

Illallisemme alkaa yllätyksenä tuodulla keittiön tervehdyksellä. Saan vuohenjuustomoussea marinoiduilla kirsikkatomaateilla ja basilikaöljyllä. Tajuttoman hyvää! Alkuruoaksi syön ylikypsää punajuurta ja lehtikaalia puffatulla kvinoalla ja dijon-vinaigrettella. Juomaksi minulle tarjoillaan valkoherukka-punaherukka-seljankukkamehu. Lehtikaali herauttaa voimakkaalla, kirpeällä maullaan vedet kielelleni. Punajuuri on maukasta, ja mehu sopii kuin valettu makuyhdistelmään.

Savustettua munakoisoa ja mantelia ravintola Pöllöwaarissa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Biskeliasuklaata ja veriappelsiinia ravintola Pöllöwaarissa. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty

Pääruokani  on savustettua munakoisoa ja mantelia kvinoalla ja basilikalla. Juomana on viherherukka-keltakarviainen-basilikasiirappi-angostura -sekoitus. Tarjoilija kaataa sen näyttävästi dekantterista. Väri on heleän vihreä ja tuoksu raikas, ja se herättää suurta kiinnostusta kanssaruokailijoissani. Munakoiso on pehmeää ja herkullisen savuista, ja kvinoa ja paahdettu manteli rouskuvat kivasti suussa. Jälleen kerran juoma täydentää ruoan makua mukavasti.

On jälkiruoan aika, ja jälkiruokana nautin biskeliasuklaata ja veriappelsiinia mallas-tummasuklaacrumblella. Kaikki annokset ovat todella kauniita, ja myös jälkiruoka on aseteltu savilautaselle näyttävästi kukin ja ketunleivin koristeltuna. Jääkylmän veriappelsiinigranitan, crumblen ja suklaan yhdistelmä on yllättävä, mutta todella maistuva. Jälkiruoan kruunaa syvän punainen juomani, jossa on ruusunmarja- ja vadelmamehua, sokerisiirappia ja appelsiinibitteriä.

Koko illan seuruettamme palvellaan erittäin ystävällisesti ja asiantuntevasti. Ruokani ja juomani esitellään yhtä pieteetillä kuin muutkin pöytäseurueemme valinnat. Saan jopa pyynnöstäni tarjoilijaltamme käsin kirjoitetun listan alkoholittoman juomapakettini mehuista! Pöllöwaarissa todella tuntee olevansa tervetullut.

Boutique Hotelli Yöpuun Mansikkapaikka-huone. Kuva: Arjen pilkahduksia -blogi, luvaton käyttö kielletty
Yhden hengen Mansikkapaikka-huone

Jos illallisen jälkeen tekisi mieli heittäytyä pitkälleen, mahdollisuus siihen on lähempänä kuin arvaakaan. Samojen omistajien Boutique Hotelli Yöpuu sijaitsee samassa rakennuksessa kuin alakerran ravintola. Saamme illallisemme jälkeen kurkistaa muutamaan huoneeseen, ja ne ovat kaikki valloittavalla tavalla eri tyyleillä sisustettuja. Jos huoneen varaa suoraan hotellilta, saa kaupan päälle tunnin saunavuoron kellarikerroksen tyylikkäissä, itämaista tunnelmaa ja glamouria hehkuvissa saunatiloissa. Kelpaisi!

Ravintola Pöllöwaari, Yliopistonkatu 23, Jyväskylä. Pöllöwaarissa on uusi kesämenu 3.6.2019 alkaen.

Lue myös Luonnon rauhaa ja kauneutta melontaretkellä Tourujoella, Täydellinen rentoutuminen Original Sokos Hotel Alexandrassa ja Makoisat unet ja herkullinen aamiainen Hotelli Versossa.