Teatterielämyksiä etänä keväällä 2021

Mekaaninen joutsen -ensamblen Sukupuuttoparatiisi TEHDAS Teatterissa, Kuva: Jussi Virkkumaa
Mekaaninen joutsen -ensamblen Sukupuuttoparatiisi on yksi tämän kevään striimiensi-illoista. Kuva: Jussi Virkkumaa

Vuoden alussa kulttuurihammasta taitaa kolottaa, eikä hätä ole tämän näköinen. Monella toimijalla esitystoiminta on siirtynyt näinä poikkeuksellisina aikoina ainakin hetkeksi verkkoon. Talven ja kevään aikana on luvassa monta etäensi-iltaa ja tallennetta, joiden katseluoikeudet lunastat helposti netistä. Koostimme muutaman teatterimakupalan, jotka voi nauttia turvallisesti omalta kotisohvalta. Sopiipa teatteri-ilta oivasti myös tulevan ystävänpäivän elämykseksi. Nautinnollisia teatterihetkiä!

  • Aurinkobaletin jokaperjantaiset AB-livet kello 11 tarjoavat maksuttoman ja interaktiivisen kurkistuksen kulissien taakse sekä tanssijan työhön. Ne ovat katsottavissa livelähetyksenä tanssiteatterin Facebookissa sekä jälkikäteen tallenteena 23. huhtikuuta 2021 saakka. Koko perheen tanssisatu Kuinka kiivetä kukkulalleja sieltä alas tuo ruudulle neljä eri Don Quijote -hahmoa supervoimineen. Teos sopii 4+ -vuotiaille ja on katsottavissa 30. kesäkuuta 2021 saakka. Liput ja lisätiedot täältä. 11. helmikuuta 2021 ensi-iltaansa tuleva Patrick Di Quiricon Emho on tutkimusmatka meihin itseemme. Tanssiteoksen taltiointi on katsottavissa ja katseluoikeus ostettavissa 30. kesäkuuta 2021 saakka tämän sivun kautta.
  • Karanteeniteatteri jatkaa syksyltä tuttua tapaansa tarjoilla laadukkaita teatterielämyksiä suoraan jokaisen kotiin striiminä tai tallenteena. Kevään 2021 ohjelmistoon kuuluvat esimerkiksi 12.–14. helmikuuta 2021 pidettävä Valtakunnallinen Monologikilpailu 2021, jonka livestriiminä esitettäviin monologeihin voi ostaa yksittäislipun tai yhteisen festivaalipassin. 28. helmikuuta 2021 katsottavaksi tulee tallenne Seela Sella seisaallaan! Legendaarisen Seela Sellan monologin voi katsoa 8. maaliskuuta 2021 saakka. Kurkkaa kevään koko ohjelmisto ja hanki liput tätä kautta.
  • Lapset ja lapsenmieliset huomio! Lastenteatteri Kurnuttavan Sammakon Mollistavia mietteitä -striimiesitys jatkaa Molli-esitysten sarjaa. Katri Kirkkopellon kirjaan pohjautuva teos käsittelee pienen karvaisen otuksen aatoksia. Sen on ohjannut Jukka Kittilä ja esiintymässä nähdään Thomas Dellinger. Striimi on katsottavissa 5. maaliskuuta 2021 saakka. Liput ja lisätiedot täältä.
  • TEHDASteatterin tarjontaa on mukavasti katsottavissa etänä. Pienestä tehtaanmyymälästä näet ajantasaiset etäesitykset. Kuuman ankanpoikasen Rakkaudella, Agatha on nukketeatteriesitys kymmenestä jyrsijästä ja parista peräkammarin Sherlockista. Tämä suljetun tilan murhamysteeri on Merja Pöyhösen ohjaama ja Antti-Juhani Mannisen ja Timo Väntsin esittämä. Sen taltiointi on katsottavissa 31. toukokuuta 2021 saakka. Sukupuuttoparatiisi on 12. helmikuuta 2021 ensi-iltaan livestriiminä tuleva aikuisten nukketeatteriesitys vapaaehtoisesta lapsettomuudesta. Mekaaninen joutsen -ensamben ensimmäinen tuotanto ja kantaesitys on katsottavissa tallenteena ensi-illan jälkeen 21.2.2021 saakka. Ikäsuositus 16+. Uusi Lapsuus on Ruusu Haarlan ja Seidi Haarlan autofiktiivinen näytelmä traumaattisesta lapsuudesta. Sen ensi-ilta on livestriiminä 18. helmikuuta 2021, jonka jälkeen tallenne on katsottavissa 7.3.2021 saakka. Ikäsuositus 15+. Katseluoikeudet kaikkiin kolmeen esitykseen voit ostaa tätä kautta.
  • Turun Kaupunginteatterin Somenäyttämö teatterin Facebook-sivuilla tarjoilee maksutonta viihdettä perjantaisin kello 18. Teeman mukaisissa illoissa on ajankohtaisiin esityksiin liittyviä makupaloja sekä runoutta, laulua sekä teatterin eri muotoja. Perjantaina 12.2.2021 on luvassa Ystävänpäiväspesiaali. Tallenteet illoista ovat katsottavissa myös jälkikäteen, osa rajoitetun ajan. Muista myös teatteripodcast Väliaika.

Lisää esityksiä löydät Teatterin Tiedotuskeskus TINFOn Teatteri kotisohvalle -listauksesta.

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.